Vuoden 2023 tietosuojapalkinnot jaettiin

Vuoden 2023 tietosuojapalkinnot

Tietoturva ry:n jäsenten ammatillinen kehittyminen ja verkostoituminen ovat toiminnan keskiössä. Yhdistys jakaa vuosittain vuoden tietoturvapäällikkö, vuoden tietosuojavastaava ja vuoden tietosuojateko -palkinnot sekä palkitsee parhaat tietoturva-aiheiset opinnäytetyöt. Vuosittaisilla tunnustuksilla on jo pitkä perinne, sillä yhdistys on valinnut vuoden tietoturvapäällikön vuodesta 2012 lähtien.

Tietosuojapäivä 2024 -tapahtumassa 26.1.2024 jaettiin  vuoden 2023 tietosuojapalkinnot. Palkinnot myönnettiin yhteistyössä Tietoturva ry:n, Tietosuoja ry:n, International Association of Privacy Professionalsin (IAPP) ja Alma Talentin kanssa.

Tietosuojavaltuutettu Anu Talus sai vuoden 2023 tietosuojateko -palkinnon. Hänen työnsä haavoittuvassa asemassa olevien lasten, nuorten ja heidän vanhempiensa tietosuojatietoisuuden parissa on ollut upeaa. Talus on ollut avainhahmo GDPR 4 Children -projektissa, luoden käytännöllisiä tietosuojatyökaluja.

Ida-Emilia Laasonen valittiin vuoden 2023 tietosuojavastaavaksi. Hänen johtama viiden hengen tiimi Pirkanmaan hyvinvointialueella keskittyy tietosuojan kehittämiseen, sopimushallintaan ja hankintoihin. Vuosien kokemuksella yksityisellä ja julkisella sektorilla, hän on tuonut merkittävää asiantuntemusta sosiaali- ja terveydenhuollon tietosuojatyöhön.

Kuvassa:

Johanna Hirvi, Eija Warma-Lehtinen, Ida-Emilia Laasonen, Anu Talus, Reijo Aarnio ja Oona Matinpalo