Vuoden tietosuojavastaava ja Vuoden tietosuojateko -tunnustukset julkistettu!


Vuoden 2022 tietosuojavastaava on Ari Andreasson ja Vuoden tietosuojateko on Keskusrikospoliisin Psykoterapiakeskus Vastaamon tutkinta.

Tietoturva ry jakaa jo toistamiseen tietosuojatunnustukset yhteistyössä IAPP Helsinki KnowledgeNet Chapterin kanssa.

Hyvää kansainvälistä tietosuojapäivää 28.1.2023!

Tietoturva ry jakoi 27.1.2023 toistamiseen yhteistyössä IAPP Helsinki KnowledgeNet Chapterin kanssa Vuoden tietosuojavastaava ja Vuoden tietosuojateko tunnustukset 27.1. vuosittaisessa Tietosuojavaltuutetun toimiston, Juristiliiton koulutuksen ja Alma Talentin järjestämässä Tietosuojapäivä 2023 seminaarissa Helsingissä.

Vuoden 2022 tietosuojavastaava:
Ari Andreasson, tietosuojavastaava, Tampereen kaupunki

Vuoden tietosuojavastaavaksi etsittiin henkilöä, joka on organisaatiossa ennakkoluulottomasti ja esimerkillisesti kehittänyt tietosuojan toimintatapoja sekä edellytyksiä ja omalla toiminnallaan merkittävästi edistänyt tietosuoja-ammattilaisten verkostoitumista ja osaamista sekä tiedon jakamista organisaatiorajojen yli.
Ari Andreasson on kirjoittanut useita tietosuojaan liittyviä teoksia (mm. Osaava tietosuojavastaava, Tietosuojakäsikirja johdolle). Hän jakaa osaamista yli organisaatiorajojen sekä nostaa hankaliakin tietosuojapähkinöitä keskusteluun avoimesti. Lisäksi Ari edistää järkevää ja käytännönläheistä tietosuojakulttuuria sekä toimii hyvänä esikuvana omalla toiminnallaan.

Työryhmä kannatti valintaa yksimielisesti.


Vuoden 2022 tietosuojateko:
Keskusrikospoliisin Psykoterapiakeskus Vastaamon tutkinta

Vuoden tietosuojateoksi 2022 etsittiin tekoa, joka täyttää jonkin tai kaikki seuraavista valintakriteereistä:
   •  tunnettavuus
   •  laadukkuus
   •  merkitys alan kehitykseen
   • kotimaisuus
   • vaikutus esimerkiksi suomalaiseen tietosuojaosaamisen, kulttuurin tai asenteen kehittymiseen
Tunnustuksen otti vastaan rikosylikomisario Tero Muurman Keskusrikospoliisista (kuva alla).

Perustelut:

Poliisi tiedotti lokakuun lopussa 2022, että esitutkinnassa on vangittu poissaolevana ja etsintäkuulutettu noin 25-vuotias suomalaismies, jota poliisi epäilee Psykoterapiakeskus Vastaamoon kohdistuneesta tietomurrosta.

Valintaraati piti tätä yhteiskunnallisesti merkittävänä tekona ja läpimurtona vuonna 2022, joka vahvisti luottamusta siihen, että tietosuoja- ja verkkorikollisia saadaan kiinni.

Työryhmä kannatti esitystä yksimielisesti.

Tietoturva ry onnittelee molempia tunnustuksen saajia!

 

Lisätietoa tunnustuksista antaa työryhmän puheenjohtaja Oona Matinpalo, etunimi.sukunimi@tietoturva.fi


Tietoturva ry on Suomen suurin tietoturva-ammattilaisten verkosto. Yhdistyksen keskeisenä tavoitteena on toimia yhteistoiminnan edistäjänä tietoturva-alalla ja jäsentensä yhdyssiteenä, sekä edistää hyvien tietoturvatapojen noudattamista kaikilla tietoturvan osa-alueilla. Yhdistys tukee myös jäsenistön ammattitaidon kehittymistä. Tietoturva ry toimii maan laajuisesti ja pyrkii edistämään kansallista tietoturvallisuus- ja tietosuojatietoisuuden kehittymistä.

Tietoturva ry:n yhteydessä toimii myös tietosuojaverkosto, jossa keskustellaan tietosuojan ajankohtaisista asioista, jaetaan parhaita käytäntöjä sekä annetaan vertaistukea.

Lisätietoa ja liittyminen jäseneksi:
https://tietoturva.fi/jaseneksi/  sekä
https://tietoturva.fi/toiminta/tietosuojaverkosto/