Vuoden tietoturvapäällikkö 2018

Tietoturva ry on valinnut Vuoden 2018 Tietoturvapäälliköksi Nesteen tietoturvajohtajan Tomi Pitkäsen.

Tomi on myös jo vuosien ajan ollut aktiivinen vaikuttaja kotimaisten ja kansainvälisten tietoturvaverkostojen piirissä. Hän on pidetty puhuja, joka osaa selittää tietoturva-asioita myös asiaan vihkiytymättömille. Tomi on tiimeineen rakentanut menestyksellisesti tehokkaan ja tuloksellisen tietoturvatoiminnon, joka kykenee moderniin monikerroksinen suojaustoimintaan. Tomi erityisenä saavutuksena pidetään käyttäjien osaamisen ja tietämyksen nostaminen.

Tietoturva ry jakaa vuosittain Vuoden tietoturvapäälliköksi -tunnustuksen tietoturvan huippuammattilaiselle.

Palkinnon saajaa valittaessa valinta perustuu yhteen tai useampaan seuraavista valintakriteereistä: Vuoden tietoturvapäälliköksi etsitään henkilöä, joka on toimialallaan ennakkoluulottomasti ja esimerkillisesti kehittänyt tietoturvan tai tietosuojan toimintatapoja sekä edellytyksiä organisaatiossaan vuoden 2018 aikana tai omalla toiminnallaan merkittävästi edistänyt tietoturva-ammattilaisten verkostoitumista ja puolueettoman tiedon jakoa organisaatiorajojen yli.

Palkinnoksi Vuoden Tietoturvapäällikölle Tietoturva ry myöntää kunniamaininnan ja tietoturvakurssin yhteistyössä Arrow ECS:n kanssa. Tämän lisäksi palkittu saa yhden vuoden mittaisen Tietoturva ry:n jäsenyyden, joka oikeuttaa osallistumaan yhdistyksen järjestämiin tilaisuuksiin ja muihin jäsenetuihin.

Kilpailu järjestetään jälleen seuraavana vuonna. Lisätietoja antavat Tietoturva ry:n hallituksen puheenjohtaja Ursula Koski ja varapuheenjohtaja Lea Viljanen.