Tietoturva ry palkitsi Vuoden tietoturvapäällikön 18.4.2012 ICTexpo 2012 messuilla.

Nyt ensimmäistä kertaa jaettava Vuoden Tietoturvapäällikkö -tunnustuksen sai Maanpuolustuskorkeakoulun tietoturvapäällikkö Jyri-Petteri Aro. Palkinto luovutettiin Arolle tänään ICTexpo Helsinki 2012 -messujen yhteydessä.

Puolustusvoimiin kuuluvan Maanpuolustuskorkeakoulun kehittämisyksikössä tietoturvapäällikkönä työskentelevä Aro on muun muassa ollut luomassa Maanpuolustuskorkeakoululle ISO27001-standardin mukaisen tietoturvallisuuden hallintajärjestelmän. Aron ansioihin kuuluu myös työnantajan intranetissä saatavilla olevan selkeän ja käytännöllisen tietoturvaohjeiston luominen. Lisäksi Aro on kehittänyt ratkaisumalleja tietoturvapoikkeamien ehkäisemiseksi ja hän vastaa myös työpaikkansa henkilöstön ja opiskelijoiden tietoturvakoulutuksesta.

Kilpailun avoin ehdokasasettelu oli voimassa tammikuusta huhtikuun alkuun saakka. Saimme hyviä ehdokkaita ja valinta ei ollut missään määrin helppo, kertoo Tietoturva ry:n puheenjohtaja Juha Lappi. Ehdotuksia tuli kattavasti sekä valtionhallinnon että yritysmaailman edustajista. Aron ansioksi valinnan tehnyt yhdistyksen hallitus nimeää erityisesti laajan ja monipuolisen toiminnan organisaation tietoturvan parantamiseksi.

Vuoden tietoturvapäällikkö -kilpailun tarkoituksena on edistää suomalaista tietoturvaosaamista ja sen arvostusta sekä kannustaa tietoturva-ammattilaisia kehittymään omassa työssään. Tietoturvapäälliköiden työpanos ei yleensä näy varsinkaan organisaatioiden ulkopuolelle ja tietoturvan johtaminen tulee usein näkyviin vain mikäli tietoturvasta huolehtiminen on organisaatiossa laiminlyöty. Tietoturva ry haluaa vuosittain jaettavalla uudella palkinnolla samalla korjata tätä epäkohtaa.