Geopolitiikka ja turvallisuus: kyberuhkien kasvava rooli – Tietoturvakatsaus 2024 -seminaari

Suomalaisyritykset keskittyvät nykyään enemmän nykyisen liiketoiminnan turvaamiseen kuin kasvun tavoitteluun, sillä toimintaympäristö muuttuu nopeasti. Investoinnit suuntautuvat pääasiassa nykyisen toiminnan ylläpitoon.

Geopoliittiset jännitteet ja digitaalisen aikakauden myötä kasvaneet kyberuhkat ovat merkittäviä haasteita yritysten turvallisuudelle. Turvallisuuskulttuurin vahvistaminen ja tehokkaat strategiat ovat välttämättömiä näiden uhkien torjumiseksi.

Geopolitiikka ja turvallisuus – kyberuhkien kasvava rooli

Suomalaisyritykset suuntaavat nyt katseensa enemmän nykyisen liiketoiminnan jatkuvuuden turvaamiseen kuin kasvun tavoitteluun. Tämä muutos heijastaa toimintaympäristön jatkuvaa muutosta ja sen nopeaa kiihtymistä.

OP:n suuryritystutkimus paljastaa, että vain harva suuryritys pitää toiminnan laajentamista ja kehittämistä prioriteettina tänä vuonna. Kahden vuoden takaiseen verrattuna, jolloin kasvua tavoitteli joka kolmas suuryritys, suomalaisyritysten painopiste on siirtynyt kasvattamisesta ja kehittämisestä puolustamiseen ja tehostamiseen.

Matalat kasvuodotukset heijastuvat myös investointeihin, jotka suuntautuvat vahvasti nykyisen liiketoiminnan jatkuvuuden turvaamiseen. Investoinnit keskittyvät nykyisen ylläpidon ja korjausvelan korjaamiseen.

Toimintaympäristö ei kuitenkaan pysähdy, vaan jatkaa muuttumistaan yhä kiihtyvässä tahdissa. Yritysten on vastattava muutoksen haasteisiin pysyäkseen kilpailukykyisinä ja välttääkseen taantumisen. Tämä korostaa strategisten kumppanuuksien merkitystä ja tarvetta investoida ja uudistua samalla kun parannetaan tuottavuutta.

Kyberuhkat eivät ole enää pelkästään tekninen ongelma, vaan olennainen osa laajempaa geopoliittista turvallisuusympäristöä

Geopoliittiset jännitteet ja turvallisuusuhkat ovat aina olleet osa liiketoimintaympäristöä, mutta nykyaikana niiden luonne on muuttunut radikaalisti sekä kansallisesti että kansainvälisellä tasolla, johon EU:n NIS2-direktiivi pyrkii vastaamaan.

Digitaalisen aikakauden myötä kyberuhkat ovat siis nousseet merkittäviksi turvallisuusriskeiksi, jotka vaikuttavat suuryritysten toimintaan globaalilla tasolla. Kyberturvallisuus ja geopolitiikka ovat kytkeytyneet erottamattomasti toisiinsa ja nähtävissä olevassa lähitulevaisuudessa internet tulee olemaan kyberkamppailun pelikenttänä.

Turvallisuuskulttuurin vahvistaminen yrityksissä on välttämätöntä, mikä edellyttää resurssien kohdentamista tietoturvaan, henkilökunnan koulutusta sekä jatkuvaa uhkien seurantaa ja analysointia.

Tietoturvakatsaus 2024 -seminaarissa kuulet lisää

Ilmari Luoma toimii CGI:n kyberturvallisuusyksikön johtavana tietoturva-asiantuntija. Hän puhuu aiheesta lisää Tietoturvakatsaus 2024 -seminaarissa, joten kannattaa osallistua seminaariin.

Osta lippu!


Kumppanit

Tietoturvakatsaus -seminaarin kumppanit 2024: Ahertava, Applixure, Crowdstrike, Huawei, CGI, Truesec