Tietoturva ry palkitsi vuoden 2015 parhaat tietoturva-aiheiset opinnäytetyöt

Tietoturva ry palkitsi syyskokouksessaan vuoden parhaina tietoturva-aiheisina opinnäytetöinä Oulun yliopiston Atte Kettusen sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulun Jarmo Puttosen opinnäytetyöt. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna kuudetta kertaa.

Ylempien korkeakoulututkintojen sarjan parhaana palkittiin Atte Kettusen diplomityö, jossa kehitettiin testiympäristö ja erilaisia testejä Internet-selainten tietoturvatestaukseen. Työn tuloksena löydettiin useita uusia tietoturvaongelmia selaimista. Diplomityö tehtiin Oulun yliopistossa ja se sai kiitettävän arvosanan.

Alempien korkeakoulututkintojen sarjan puolestaan voitti Jarmo Puttosen kandidaatintyö, jossa kehitettiin virtuaalinen oppimisympäristö järjestelmien ja tietoverkkojen murtotestauskoulutukseen. Opinnäytetyö tehtiin Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja järjestelmä on käytössäkyberturvallisuuden tutkimus-, kehitys- ja koulutuskeskus JYVSETECissä.

Tietoturva ry:n vuodesta 2010 asti myöntämän palkinnon tarkoituksena on kannustaa opiskelijoita tekemään laadukkaita tietoturvaa käsitteleviä opinnäytetöitä ja näin edistää suomalaista tietoturvaosaamista. Kilpailuun sai osallistua suomalaiseen korkeakouluun tai ammattikorkeakouluun tehdyllä tietoturva-aiheisella opinnäytetyöllä.