ICTExpo 2016 esitysmateriaalit

Tietoturva ry järjesti jälleen asiantuntijaohjelmaa ICTexpo 2016 -tapahtuman Secure IT -lavalle. Kahden päivän aikana TTry:n esityksiä seurasi lähes 1200 kuulijaa, iso kiitos sekä esiintyjille että kiinnostuneelle yleisölle!

 

Luuletko olevasi anonyymi digitaalisessa yhteiskunnassa?

Mika Viitaniemi,  Tietoturva ry

Esityksessä käydään läpi millaisia jälkiä yksityiset henkilöt jättävät jälkeensä digitaalisessa maailmassa sekä pohditaan miten voimme kontrolloida digitaalisen jalanjälkemme kokoa.

Esityskalvot: Luuletko olevasi anonyymi digitaalisessa yhteiskunnassa?

 

Live demo: kiristyshaittaohjelmat ja niiltä suojautuminen 

Antti Nuopponen, johtava tietoturva-asiantuntija, Nixu Oyj

(Kuva: Thomas Malmberg)

Esityksessä demonstroidaan miten kiristyshaittaohjelmat käytännössä toimivat ja miksi ne kykenevät ohittamaan virustorjuntaohjelmat ja muut perinteiset suojauskeinot. Demonstraation lisäksi esityksessä käydään läpi tekniikoita ja keinoja joilla nykyaikaisilta kiristyshaittaohjelmilta voi suojautua.

Esityskalvot: Kiristyshaittaohjelmat ja niiltä suojautuminen

 

Kvanttitietokone: turvallisuusuhka vai runsaudensarvi?

Mikko Möttönen, Kvanttifyysikko, Aalto-yliopisto

(Kuva: Thomas Malmberg)

Kvanttitietokone on laskennallinen laite, joka voi tulevaisuudessa ratkaista nykyisin mahdottomina pidettyjä ongelmia kuten RSA-salauksen nopea purku. Tässä yleistajuisessa esityksessä annetaan katsaus kvanttitietokoneen toimintaan ja viime aikaiseen kehitykseen. Lisäksi pureudutaan kvanttitietokoneen sovelluskohteisiin ja erityisesti tietoturvaan. Esitys on tarkoitettu kaikille kuulijoille, joita kiinnostaa tulevaisuuden teknologia.

Esityskalvot: Kvanttitietokone:  turvallisuusuhka vai runsaudensarvi?

 

Identiteetti digitaalisessa yhteiskunnassa 

Olli-Pekka Rissanen, VM 

Suomen tie on ollut julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö sähköisessä tunnistamisessa. Sitä on tarkoitus jatkaa. Meillä myös identiteetti on aina ollut kytkettynä väestötietojärjestelmään. Ensin yleiseen käytäntöön perustuen, nyt se on myös laissa.

Esityskalvot: Identiteetti digitaalisessa yhteiskunnassa

 

Digitaalisaatio rakennushankkeissa - naapurisi tietää mitä teit viime kesänä 

Janne Ollenberg, Teknologia-arkkitehti, Kuntien Tiera Oy

Verkottuminen ja anturiteknologia tekee taloista tietokoneita. Kuinka pitäisi toimia ettei yksityisyys ja liikesalaisuudet valu verkkoon pesuveden mukana? Rakennuksen tilaajat ja kiinteistön käyttäjät vaikuttavat valinnoillaan siihen mitä markkinat tarjoavat. 

Esityskalvot: - 

 

Digitaalinen petosrikollisuus

Elias Alanko, yksikönpäällikkö, OP Turvallisuuspalvelut

Kyberrikollisuutta verhoaa salamyhkäisyys. Asia koetaan tärkeäksi, mutta sen taloudellisista vaikutuksista on esitetty hyvin erisuuruisia arvioita. Tässä esityksessä käydään läpi, missä digitaalinen petosrikollisuus menee Suomessa ja miten se vertautuu muihin maihin.

Esityskalvot: -

 

Vuoden tietoturvapäällikön ajatuksia

Leo Niemelä, turvallisuusjohtaja, LähiTapiola

Esityskalvot: Ajatuksia. Kokemuksia. Näkemyksiä.

 

Kyberturvallisuus Suomessa  

Jarkko Saarimäki, johtaja, Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus

Esityksessä käydään läpi ajankohtaisia kyberturvallisuuden ilmiöitä sekä tietoturvapoikkeamien että järjestelmien turvallisuuden näkökulmasta. Esitys on suunnattu kaikille organisaatioiden tietojärjestelmien ja tietojen suojaamisesta vastaaville henkilöille.

Esityskalvot: Kyberturvallisuus Suomessa

 

Pienen pankin matka devopsiin

Henri Heinonen, Team leader Application Platforms & Joakim Sandström, IT Solution Architect

Pankkimaailma on täydessä myllerryksessä. Jatkuvat liiketoimintaprosessimuutokset, pankkialan uudet innovatiiviset toimijat ja vanhojen perusjärjestelmien uusinta vaativat organisaatioilta ketteryyttä sekä uusia toimintatapoja niin, että loppuasiakkaat saavat jatkossakin parasta palvelua tietoturvasta tinkimättä.

Esityskalvot: Pienen pankin matka DevOpsiin

 

DEMO:Web-sovellusten yleisimmät ongelmat

Lea Viljanen, Johtava konsultti, LAV Security Oy

Esityksessä havainnollistetaan web-sovellusten yleisimpiä tietoturvaongelmia, kuinka niitä voidaan havaita sekä miten ongelmilta voidaan suojautua. 

Esityskalvot: -