Tietoturva-alan eettiset ohjeet

Tietoturva ry on laatimassa yleisiä eettisiä ohjeita tietoturva-alalle. Työ on edennyt siihen vaiheeseen, että ohjeiden ensimmäinen versio on valmis. Tämän johdosta pyydämme näkemystäsi siitä, että ovatko ehdotetut kohdat mielestäsi hyväksyttävissä, tai mikäli ei, niin kuulisimme mielellämme sen miten ohjeita tulisi muokata/kehittää.

Kysely on toteutettu Webropol-järjestelmällä ja kyselyyn vastataan anonyymisti. Kysely on auki 1.11.2016 saakka. Kyselyn tulokset esitellään Tietoturva ry:n syyskokouksessa 10.11.2016.

Linkki kyselyyn: https://www.webropolsurveys.com/S/2238FCA6B1D1923F.par

Ohjeiden laadinnassa on pyritty siihen, että ohjeet ovat yhteensopivat useimpien kansainvälisten tietoturva-alan eettisten ohjeiden kanssa. Mikäli kuitenkin huomaat, että ohjeissa on merkittäviä ristiriitoja muiden ohjeiden kanssa, niin ilmoittaisitko siitä allekirjoittaneelle. 

HUOM: Kyselystä on olemassa kaksi versiota. Tällä sivulla oleva linkki johtaa ohjeiden yleiseen versioon, johon saa vastata kuka tahansa. Kyselystä on olemassa myös Tietoturva ry:n jäsenille suunnattu versio, jonka  vastauslinkki on lähetetty jäsenille. Molemmissa kyselyissä kysymykset ovat samat, mutta toivomme, että yhdistystyksen jäsenet vastaisivat heille suunnattuun versioon. Erottelua käytetään pohjana tutkittaessa kahden eri viiteryhmän vastausten poikkeavuutta. 

Mikäli haluat lisätietoja kyselystä, niin vastaan mielelläni kaikkiin tiedusteluihin.

Antti Pirinen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
+358 50 5283 894

Ystävällisin terveisin
Antti, pj