Tietoturva ry on valinnut Vuoden Tietoturva​päälliköksi Gemalto Oy:n tietoturvapäällikön Helvi Salmisen

Tietoturva ry:n hallitus on valinnut Vuoden Tietoturvapäälliköksi Helvi Salmisen, joka työskentelee Gemalton Suomen toimintojen tietoturvapäällikkönä. Sen lisäksi, että Salminen on työssään ansiokkaasti kehittänyt tietoturvallisuuden edellytyksiä voimakkaasti säädellyissä korkean turvatason ympäristöissä, on hän esimerkillisesti edistänyt tietoturva-ammattilaisten verkostoitumista ja puolueettoman tiedon jakamista toimimalla aktiivisesti alan asiantuntijaverkoistoissa sekä luennoimalla yhdistysten ja oppilaitosten koulutustilaisuuksissa. Näiden saavutusten perusteella Salminen erottautuikin tiukan kilpailun jälkeen muista ansiokkaista ehdokkaista.

Vuoden Tietoturvapäällikkö -palkinto luovutettiin Salmiselle ICTexpo Helsinki 2014 -messujen SecureIT-lavalla, jonka jälkeen hän piti esityksen Tietoturvallisuussertifiointien merkityksestä. Vuotuinen tunnustus, jonka tarkoituksena on edistää suomalaista tietoturvaosaamista ja -arvostusta sekä kannustaa tietoturva-ammattilaisia kehittymään omassa työssään, jaettiin nyt kolmannen kerran. Vuonna 2013 tunnustuksen saajaksi valittiin Viestintäviraston silloinen riskienhallintapäällikkö Jani Arnell.

Valinnan teki Tietoturva ry:n hallitus ja se perustui ennalta määriteltyihin kriteereihin, joiden avulla avoimen ehdokasasettelun kautta esitettyjen lukuisten kovatasoisten ehdokkaiden joukosta valittiin vuoden 2014 Vuoden Tietoturvapäällikkö.

Tietoturva ry:n hallituksen puheenjohtaja Antti Pirinen toteaa valinnasta: ”Helvi Salmisen valinnassa painoi erityisesti vuoden 2013 aikana toteutettu korkean turvatason tuotantolaitoksen muutto, jonka yhteydessä laitos täytyi sertifioida useiden vaativien turvallisuusstandardien mukaiseksi - tämä on vaatinut rautaisen tietoturvaosaamisen lisäksi myös huippuluokan kommunikointi- ja koordinointitaitoja.“

Salminen työskentelee Gemalto Oy:ssa, joka on osa kansainvälistä Gemalto-konsernia. Gemalto Oy:n juuret ovat Setec Oy:ssa sekä tätä edeltävässä Suomen Pankin setelipainossa ja se on Suomen ainoa erittäin korkean turvatason sertifioitu turvapaino, joka valmistaa mm. biometrisiä passeja sekä erilaisia henkilö- ja maksukortteja.

Työnsä lisäksi Salminen on kehittänyt tietoturvallisuutta aktiivisesti osana erilaisia asiantuntijaverkostoja ja edistänyt tietoturva-ammattilaisten toimintaedellytyksiä luomalla Suomeen alan ammattiyhteisöjä sekä jakamalla tietoa osana tietoturva-alan koulutusohjelmia.

Tarkemmat lisätiedot kilpailusta on julkaistu yhdistyksen sivuilla osoitteessa http://www.tietoturva.fi/ciso ja kuvamateriaalia palkitsemisseremoniasta on saatavilla osoitteessa http://www.tietoturva.fi/tietoturva-ry/lehdistolle/kuvamateriaalia mahdollisimman pian palkitsemisen jälkeen.

Lisätietoja antavat myös Antti Laulajainen ja Pyry Heikkinen.
Antti Laulajainen, sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puhelin: +358 50 574 0765
Pyry Heikkinen, sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puhelin: +358 50 595 9444

 

Tietoturva ry lyhyesti

Tietoturva ry (Informationssäkerhet r.f., Finnish Information Security Association) on tietoturvallisuutta ja tietoturvatietoutta edistävä tietoturva-ammattilaisten ja ammattiyhteisöjen yhdistys. Tietoturva ry tukee jäsentensä ammattitaidon kehittämistä ja edistää hyvien tietoturvatapojen noudattamista tietoturvallisuuden kaikilla osa-alueilla.

Yhdistys on noin 850 henkilöjäsenensä ja 50 yritys- ja yhteisöjäsenensä myötä Suomen suurin tietoturva-alan organisaatio. Tietoturva ry on TIVIAn valtakunnallinen jäsenyhdistys ja kuluva vuosi on yhdistyksen 17. toimintavuosi.

Tietoturva ry:n verkkosivut: http://www.tietoturva.fi
Tietoturva ry twitterissä: https://twitter.com/tietoturva_ry

Ystävällisin terveisin,
Pyry Heikkinen
Tietoturva ry:n hallitus