Tietoturva ry on valinnut Vuoden Tietoturvapäälliköks​i LähiTapiolan tietoturvajohtajan Leo Niemelän

Helsinki 28.4.2016

Tietoturva ry on valinnut Vuoden Tietoturvapäälliköksi LähiTapiola-ryhmän tietoturvajohtajan Leo Niemelän.

Niemelä on esimerkillisesti kehittänyt tietoturvan sekä tietosuojan toimintatapoja ja edellytyksiä vuoden 2015 aikana. Niemelä on mm. käynnistänyt viime vuoden aikana LähiTapiolan Bug Bounty -ohjelman sekä järjestänyt täällä avoimen Hack Day-tapahtuman. Nämä ovat molemmat, erityisesti Suomen yrityskentässä, ennakkoluulottomia keinoja, joiden avulla LähiTapiola etsii yhdessä riippumattomien tietoturva-ammattilaisten ja -harrastajien kanssa haavoittuvuuksia palveluistaan varmistaen näiden tietoturvallisuuden.

Niemelä on lisäksi omalla toiminnallaan merkittävästi edistänyt tietoturva-ammattilaisten verkostoitumista ja puolueettoman tiedon jakoa organisaatiorajojen yli. Niemelä on esimerkiksi jakanut tietoa LähiTapiolan kokemuksista Bug Bounty-toiminnasta useissa tietoturva-alan tilaisuuksissa sekä nostanut haavoittuvuuksien hallinnan ja sähköisten palveluiden tietoturvallisuuden merkitystä esille myös suomalaisessa valtamediassa Bug Bounty-ohjelman ja Hack Day-tapahtuman saaman julkisuuden myötä.

Vuoden Tietoturvapäällikkö -tunnustus luovutettiin Niemelälle ICTexpo Helsinki 2016- messujen Secure IT-lavalla. Vuotuinen tunnustus, jonka tarkoituksena on edistää suomalaista tietoturvaosaamista ja -arvostusta sekä kannustaa tietoturva-ammattilaisia kehittymään omassa työssään, jaettiin nyt viidennen kerran.

Tarkemmat lisätiedot kilpailusta on julkaistu yhdistyksen sivuilla osoitteessa https://www.tietoturva.fi/ciso ja kuvamateriaalia palkitsemisseremoniasta on saatavilla osoitteessa https://www.tietoturva.fi/kuvapankki mahdollisimman pian palkitsemisen jälkeen.

Lisätietoja antavat myös: Hallituksen puheenjohtaja Antti Pirinen (sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puhelin: +358 50 528 3894) Varapuheenjohtaja Juha Lappi (sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puhelin: +358 44 528 0892)

--

Tietoturva ry lyhyesti Tietoturva ry (Informationssäkerhet r.f., Finnish Information Security Association) on tietoturvallisuutta ja tietoturvatietoutta edistävä tietoturva-ammattilaisten ja ammattiyhteisöjen yhdistys. Tietoturva ry tukee jäsentensä ammattitaidon kehittämistä ja edistää hyvien tietoturvatapojen noudattamista tietoturvallisuuden kaikilla osa-alueilla. Yhdistys on noin 800 henkilöjäsenensä ja 36 yritys- ja yhteisöjäsenensä myötä Suomen suurin tietoturva-alan organisaatio. Tietoturva ry on TIVIA:n valtakunnallinen jäsenyhdistys ja kuluva vuosi on yhdistyksen 19. toimintavuosi.

Tietoturva ry:n verkkosivut: http://www.tietoturva.fi

Tietoturva ry twitterissä: https://twitter.com/tietoturva_ry