Tietoturva ry palkitsi vuoden parhaat tietoturva-aiheiset opinnäytetyöt

Tietoturva ry palkitsi syyskokouksessaan vuoden parhaina tietoturva-aiheisina opinnäytetöinä Aalto-yliopiston Olli Jarvan sekä Tampereen teknillisen yliopiston Riku Itäpuron opinnäytetyöt. Lisäksi Tietoturva ry myönsi kunniamaininnan Kirsi Sillanpään Vaasan yliopistoon tehdylle opinnäytetyölle. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna viidettä kertaa.

Ylempien korkeakoulututkintojen sarjan parhaana palkittiin Olli Jarvan diplomityö, jossa kehitettiin malli älykkäästä vahvan tunnistamisen ratkaisusta. Työssä luotiin sopeutuva tunnistamisjärjestelmä, joka suojelee käyttäjätilejä eri tunnistamismekanismien avulla käyttäjän käyttöhistoriaan perustuen. Diplomityö tehtiin Aalto-yliopistossa ja se sai kiitettävän arvosanan.

Alempien korkeakoulututkintojen sarjan puolestaan voitti Riku Itäpuron kandidaatintyö, jossa tutkittiin nimipalvelujärjestelmän (DNS) ja varmenteiden turvallisuuden lisäämistä DNSSEC- ja DANE-tekniikoilla. Työssä luotiin prototyyppi, jonka avulla tutkittiin varmenteisiin liittyvien ongelmien ja haasteiden ratkomista edellä mainittujen teknologioiden keinoin. Opinnäytetyö tehtiin Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Tietoturva ry myönsi tänä vuonna lisäksi kunniamaininnan Kirsi Sillanpään pro gradu-tutkielmalle, joka käsittelee eri sukupolvien asenteita ja suhtautumista yksityisyyden suojaa kohtaan. Työ on kokonaisuudessaan laadukas, aihevalinta rohkea, ajankohtainen ja mielenkiintoinen sekä kysymyksenasettelu onnistunut.

Tietoturva ry:n vuodesta 2010 asti myöntämän palkinnon tarkoituksena on kannustaa opiskelijoita tekemään laadukkaita tietoturvaa käsitteleviä opinnäytetöitä ja näin edistää suomalaista tietoturvaosaamista, sekä lisäksi tehdä Tietoturva ry:n toimintaa tunnetuksi niin opiskelijoille kuin oppilaitoksille. Kilpailuun sai osallistua suomalaiseen korkeakouluun tai ammattikorkeakouluun tehdyllä tietoturva-aiheisella opinnäytetyöllä.

Tarkemmat lisätiedot kilpailusta ovat luettavissa yhdistyksen sivuilla osoitteessa http://www.tietoturva.fi/tietoturva-ry/opinnaytetyo ja kuvamateriaalia palkitsemisseremoniasta on saatavilla osoitteessa http://www.tietoturva.fi/tietoturva-ry/lehdistolle/kuvamateriaalia
mahdollisimman pian palkitsemisen jälkeen.

Lisätietoja antavat myös:
Hallituksen puheenjohtaja Antti Pirinen (sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , puhelin: +358 50 528 3894)
Varapuheenjohtaja Juha Lappi (sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , puhelin: +358 44 528 0892)

 

Tietoturva ry lyhyesti

Tietoturva ry (Informationssäkerhet r.f., Finnish Information Security Association) on tietoturvallisuutta ja tietoturvatietoutta edistävä tietoturva-ammattilaisten ja ammattiyhteisöjen yhdistys. Tietoturva ry tukee jäsentensä ammattitaidon kehittämistä ja edistää hyvien tietoturvatapojen noudattamista tietoturvallisuuden kaikilla osa-alueilla.

Yhdistys on noin 850 henkilöjäsenensä ja 50 yritys- ja yhteisöjäsenensä myötä Suomen suurin tietoturva-alan organisaatio. Tietoturva ry on TIVIAn valtakunnallinen jäsenyhdistys ja kuluva vuosi on yhdistyksen 17. toimintavuosi.
 
Tietoturva ry:n verkkosivut: http://www.tietoturva.fi
Tietoturva ry twitterissä: https://twitter.com/tietoturva_ry