TIVIA - mikä se on?

TIVIA-yhteisö

Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry, TIVIA, on valtakunnallinen ja puolueeton tietotekniikka-alalla toimivien yhdistysten yhteistyöjärjestö. Se koostuu lähes 30 jäsenyhdistyksestä, joista Tietoturva ry on yksi. TIVIA toimii kattojärjestönä yhdistyksilleen. Lisäksi liittoyhteisöön kuuluu it-alan kattavasti erilaisia osaamisyhdistyksiä ja verkostoja.

Liittoyhteisön jäseninä on noin 12 000 alan ammattilaista ja jäsenyhdistyksinä on noin 500 tietotekniikkaa tuottavaa tai sitä käyttävää yritystä ja muuta organisaatiota.

Olenko siis Tietoturva ry:n tai TIVIAn jäsen?

Mikäli olet liittynyt Tietoturva ry:n jäseneksi, niin olet Tietoturva ry:n henkilöjäsen. Ja koska Tietoturva on osa TIVIAn liittoyhteisöä, olet oikeutettu myös TIVIAn kautta tuleviin jäsenetuihin. TIVIAan ei voi liittyä jäseneksi suoraan vaan aina jonkun jäsenyhdistyksen kautta.

Jos liityn TIVIAn sivujen kautta, niin tuleeko minusta TIVIAn jäsen?

TIVIAn sivujen kautta liittyessäsi sinulla on mahdollisuus valita vapaasti mihin TIVIAn jäsenyhdistykseen liityt. Mikäli valitset jäsenyhteisöksi Hetky ry:n, niin sinusta tulee Hetkyn jäsen (Helsingin Tietojenkäsittely-yhdistys ry). Mikäli valitset jäsenyhdistykseksi Lahden Tietojenkäsittely ry:n (LATKY), niin sinusta tulee Latkyn jäsen. Jos valitset Tietoturva ry, niin silloin sinusta tulee meidän jäsen. Voit halutessasi kuulua myös useampaan jäsenyhdistykseen.  

Jos kuulun johonkin toiseen jäsenyhdistykseen, niin saanko käydä Tietoturva ry:n tapahtumissa?

Lähtökohtaisesti Tietoturva ry:n tapahtumat ovat vain Tietoturva ry:n jäsenille. Syy tähän on brutaali; kustannamme toimintamme Tietoturva ry:n jäsenmaksuilla. Mikäli kuulut johonkin toiseen jäsenyhdistykseen, niin tällöin emme saa sinun jäsenmaksuasi ja luonnollisesti meillä on pienemmät mahdollisuudet toteuttaa toimintaamme.

Välillä järjestämme tapahtumia yhteistyössä muiden jäsenyhdistysten kanssa, tällöin molempien jäsenyhdistysten jäsenet ovat tervetulleita tapahtumaan!

Mikäli haluat aktiivisesti käydä kahden eri jäsenyhdistyksen tapahtumissa, niin kannattaa harkita lisäjäsenyyttä toisessa yhdistyksessä.

Hei, toisella jäsenyhdistyksellä oli siitejä etuja. Olenko oikeutettu niihin? 

Jos jäsenedut ovat toisen yhdistyksen itse neuvottelemia, niin tällöin et valitettavasti ole oikeutettu etuihin.

Mikäli jäsenedut tulevat TIVIAn kautta, niin tällöin olet oikeutettu etuihin.

Jos nyt jostain syystä on käynyt niin onnettomasti, että et ole etujen piirissä, niin kerrothan asiasta Tietoturva ry:n hallitukselle. Selvitämme mitä voimme asialle tehdä.  

Haluan päivittää tietojani, miksi päädyin TIVIAn sivuille?

Tietoturva ry hankkii jäsenpalvelut TIVIAsta. Tämän johdosta käytämme esimerkiksi TIVIAn tarjoamaa jäsenrekisteriä, jonne helpointa on kirjautua TIVIAn web-sivujen kautta. Tämä järjestely mahdollistaa meille sen, että meidän ei tarvitse palkata omaa henkilökuntaa hoitamaan juoksevia asioita. TIVIAn toimiston väki hoitaa meille asiat. Analogiana: jos Tietoturva ry olisi olisi asunto-osakeyhtiö, niin TIVIA olisi meille isännöitsijän toimisto.