Vuoden tietoturvapäällikkö 2015 on valittu

Tietoturva ry on valinnut Vuoden Tietoturvapäälliköksi Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin riskienhallintajohtajan Kimmo Rouskun.

Rousku on esimerkillisesti kehittänyt tietoturvan toimintatapoja ja edellytyksiä sekä edistänyt tietoturva-ammattilaisten verkostoitumista ja puolueettoman tiedon jakamista vuoden 2014 aikana. Hän on esimerkiksi toiminut ansiokkaasti Valtionhallinnon tieto- ja kyberturvallisuuden johtoryhmän VAHTI:n jäsenenä, kirjoittanut lukuisia tietoturvatietoisuutta lisääviä blogeja sekä ollut ahkera puhuja erilaisissa tietoturvatapahtumissa.

Vuoden Tietoturvapäällikkö -tunnustus luovutettiin Rouskulle ICTexpo Helsinki 2015 -messujen Secure IT-lavalla. Vuotuinen tunnustus, jonka tarkoituksena on edistää suomalaista tietoturvaosaamista ja -arvostusta sekä kannustaa tietoturva-ammattilaisia kehittymään omassa työssään, jaettiin nyt neljännen kerran.

Kimmo Rousku – Short bio

Kimmo Rousku on toiminut ICT-alalla laaja-alaisesti vuodesta 1985 saakka, joista viimeiset 20 vuotta valtionhallinnossa. Uransa aikana hän on ollut kirjoittamassa lähes 20 kirjaa, tuottanut yli 500 artikkelia sekä järjestänyt satoja koulutustilaisuuksia ICT:n eri osa-alueille.

Hän on toiminut muun muassa ict- ja tietohallintopäällikkönä ennen siirtymistään päätoimisesti tieto- ja kyberturvallisuuden ja riskienhallinnan puolelle. Tällä hetkellä hän toimii Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorissa riskienhallintajohtaja, jonka ohella hän on edistämässä tietoturvallisuutta valtionhallinnon tieto- ja kyberturvallisuuden johtoryhmän (VAHTI) kautta. Hänen Turvasatama-blogia voi seurata Tivissä (http://www.tivi.fi/blogit).

Hänen perustamiin #ICT-tietoturvallisuus ja #Kybertalkoot-ryhmiin voi liittyä LinkedIn-palvelussa. Vapaa-aikanaansa Kimmo käyttää hyvälaatuisen äänen- ja kuvantoiston, Iisakki-kyberkoiran ja okt-talon ylläpitämisen parissa.